2011

oktober

Oktober

Deze maand stond echt in het teken van onze in Januari al geboekte herfst vakantie, de hele zomer als het hier regende dacht ik in de herfst gaan we naar de zon, de ZON.
Maar voordat we weg gingen moest er eerst nog heel wat gebeuren, ten eerste verjaarde mijn echtgenoot op 7 oktober, in goed overleg met de oudste, die 13 okt jarig is hebben wij deze verjaardagen samen gevoegd, ook omdat we 13 okt in de nacht zouden uit vliegen.Lubbert werd 44 jaar en onze oudste werd 17 jaar, een gezellige dag met vrienden familie maas en alles er om heen.Altijd veel drukte maar we slaan niks over, met de kost heerlijke verse zalm gegeten, op verzoek van Lubbert en op verzoek van Johannes gingen we nog een x chinees eten das dan wel weer wat, als ze mogen kiezen als ze jarig zijn, wat ze mogen eten want groot en klein neemt dit heel serieus.
Dat de oudsten klein waren was het meestal bieten die vonden ze toen zo lekker, maar das nu echt veranderd!

Na al die partijen, moest alles geregeld voor onze reis naar Side, deze reis was voor het 45 jarig jubileum feest van onze (schoon)ouders, en opa en oma.Eerst nog een gedoe omdat de herfst vakantie veranderd was in een week later, dus leerling ambtenaar alles aan geschreven om verlof voor onze kinderen, want de reis kan niet meer om gezet worden.Het basis onderwijs nam het niet zo zwaar op maar het voorgezet onderwijs was er niet zo blij mee en gaf ook geen groen licht.
De koffers werden gepakt, de man een koffer en wij gingen toch lekker op vakantie, zullen ze me het ook nog af pakken, mijn verlangen naar de zon!!!
Op donderdag 13 okt 2 uur geslapen en om kwart voor 3 stond Appie Luchtmeyer voor de deur, alles snel in de bus, en opa en oma op gehaald, de man een feesthoed op de bus versierd,
dsc09829-3
met slingers en een jubileumbord:Hulde aan het 45 jarig bruilofstpaar! ja hard toeten konden we vanzelf niet we moesten zachtjes aan doen.
Iedereen opgehaald en op naar schiphol nou daar was het echt geen nacht een leven en een mensen op de been,koffers inleveren, in checken dit dat en om half 7 gingen we de lucht in.
Na een hele voorspoedige vlucht waren we om half elf in Side, met een bus naar het hotel,rond 1 uur zaten we heerlijk aan de lunch en de zon scheen uitbundig.
img_2371
De koffers werden naar ons appartement gebracht, wat een luxe ik had nog wel een koffer of 2 mee kunnen nemen heb ze nog geen minuut gedragen, en daar kun je leuk shoppen, goed idee voor de volgende keer.
Na de lunch gingen wij gelijk op verkenning,en de herfst kleren uit, en de zomer rokjes uit de tas Tra la la eindelijk!!!
Om half 3 lagen we heerlijk op het strand die gene de een knippie wilden doen deden dit, wij moesten gelijk van al die super glij banen af, met alle kids, wat een lol!!!
Een prachtige week beleefd met elkaar, zo gezellig hele vriendelijke mensen, geen kwaad woord over de Turken voor die mensen was het ook het einde van het seizoen,
maar zo beleefd en leuk ook met name tegen de kinderen.
dsc09878
De week stond in het teken van ontspanning lekker doen wat je zelf wou, uit slapen wel of niet ontbijten, je mocht het zelf weten, 3 x per dag patat ook goed, nu na morgen moet alles weer in het gareel!!!

Zondags zijn we naar de stad Side geweest dit is een havenplek erg mooi, donderdags is Lubbert met de 4 oudsten op pad gegaan voor een jeep safari en een raft avontuur, ik ben toen bij het hotel gebleven.Voor de rest alleen strand,f winkelen, naar het zwembad lekker veel eten(komt nooit meer goed&hellip
smiley_wink
dsc09977
Had ook een kleine blessure(dacht ik)mijn teen gestoten, gekneusd maar voelde niet lekker, maar zo door gehobbeld,
op Lub zijn teva slippers(zeer charmant) maandag naar het werk, en de bere klauw zakte niet af,
om bij 4 kon ik terecht in het zieken huis en de teen was finaal gebroken, bah wat een baal teen,
dus mooi gezet aan de ring teen, tape er om heen en met 2 week terug komen, mag ik.…dit doen of…..vul maar in
,mevrouwtje (net of ik dat niet weet )neem zoveel mogelijk rust, tja die beste chirurg moest eens weten hoe mijn dag, week, gezin, karakter er uit ziet!
Nu zijn wij gezegend met het feit dat we op Urk wonen dus mijn lieve buurvrouw van links lapt even de ramen mee, en mijn rechter doet de boodschappen,
mijn lieve collega brengt wat bladen, en zo komen we er wel door, en ook de kinderen kunnen harstikke goed helpen.Vanmiddag even gefietst dat ging ook wel goed hoop echt dat het goed geneest.

Mensen het aller beste en tot ziens liefs Familie Schenk

ps voor meer foto,s kijk ff op de Hyves van de kinderen
|

september

September is altijd een bijzondere maand, ten eerste is het dan altijd mooi weer en ik zelf ben de 5de jarig.
dsc09786
Ieder jaar vier ik mijn verjaardag buiten, het leek er niet op dit jaar maar toch! Elf jaar geleden was ik uitgerekend op mijn verjaardag van onze Lukas,
gelukkig kwam Lukas 4 dagen later en zodoende vieren wij zijn verjaardag op 9 september.Mijn over buurvrouw Tineke(op de foto) is een dag na mij jarig, sorry Tineke had geen andere foto van mij zelf van mijn verjaardag, dus jij er ook op.
Dit jaar mocht ik 40 jaar worden toch een zeer bijzondere mijlpaal, en dat was te merken aan de vele kadootjes en reacties, erg erg gezellig.
Lukas kreeg voor zijn verjaardag iets wat hij al heel lang begeerde de playstation 3,
dsc09800
Johannes, met name, maar ook de anderen vinden dit natuurlijk ook helemaal top!
Verder cursus dagen gehad van mijn werk,stuk of 3 erg intersant maar ook zeer vermoeiend zo een dag informatie op doen.
Lubbert is de maand september ook heel veel weg geweest voor zijn werk, leek meer of ik een visserman had deze weken, vroeger wilde ik altijd een visserman maar als Lubbert er niet is dan leef ik zomaar: laat eten makkelijk eten, niet eten…en zo wie zo altijd pannenkoeken, want dat is geen kost zegt lubbert en als ik pannenkoeken bak is iedereen blij, klaar voor een paar euro.s

groeten

www.famschenk.com

gxpA99f0jKlohF_DgthroT-64x64


Van


|

Feestje


29/09/11 18:25
September is een beetje de feestmaand bij de family Schenk
5 September is Alie Jarig en deze keer is ze 40 jaar geworden dat is een mooi rond getal
maar voordat we Alie haar verjaardag vierden ben ik eerst het feestje van Lukas gaan vieren
Lukas wilde namelijk met zijn vrienden een nachtje weg met de Sirena
dus hebben we zijn verjaardag maar een weekje eerder gevierd i.v.m het mooie weer
en zo vertrokken we op vrijdag middag richting Enkhuizen.
dsc09692
Jelle aan het roer.

de jongens Lukas,Jelle,Evert en Niels en Lukas S. natuurlijk moesten om de beurt wacht lopen ,
en de overigen mochten dan met de rubberboot varen het was supermooi weer maar helaas geen wind en veel muggen,
maar dat mocht de pret niet drukken natuurlijk

dsc09712
Niels en Lukas in actie.

om een uur of
img_20826 waren we aangeland in de Buyshaven van Enkhuizen,
we zijn eerst Enkhuizen ingeweest om een ijsje te kopen en een filmpje
om later te bekijken waarna we lekker zijn gaan barbequen,

daar is de Buyshaven heel geschikt voor, er is een mooi grasveldje en een speeltuin voor de kinderen
dus dat kwam helemaal goed.
we hadden lekkere frikandellen, braadworsen en hamburgers we hadden ook nog over,
dus hebben we wat gebakken voor de andere kinderen die daar speelden.

img_2089
lekker BBQ en in de Buyshaven

nadat we alles opgeruimd hadden, zijn we een filmpje gaan kijken en natuurlijk was het tijd voor kadootjes
dsc09725

natuurlijk moesten we nog even een nachtwandeling maken naar het vuurtje van Enkhuizen
img_2100
het vuurtje van Enkhuizen,
om een uur of half twee waren we weer terug en gingen we lekker slapen
img_2110

de volgende morgen hebben we eerst lekker brood gegeten met een lekker gekookt eitje en warme croasantjes zo vers uit de oven.
gelukkig was er nu wel een lekker windje en konden we de zeiltjes nog even optrekken
dsc09754

om een uur of een waren we terug in de Urker haven,
helaas konden we niet zwemmen i.v.m. blauwalg
maar dat mocht de pret niet drukken, want we hebben tot slot nog een lekker visje gebakken op de dam
waar Alie met de rest van de family ook geariveerd was

img_2117

en zo kwam er ook weer een einde aan een bijzondere tocht met de Sirena

tot zover deze weblog

groeten famschenk.com
|

Vakantie


27/08/11 19:02
dit was de eerste vakantie die ik 3 weken achter elkaar vrij
alle tijd dus om met de sirena een paar dagen op pad te gaan, samen met de Sylt van Rinke en Gerrie gingen we op weg richting stavoren om een weekje in friesland rond te toeren, Alie kwam later ons achterna met de auto
na een 4 uurtjes varen op de motor kwamen we aan in stavoren we hadden een leuk jacht haventje gevonden waar we de eerste nacht zouden doorbrengen
in eerste instantie leuk dit er leuk met een leuk welkom van de havenmeester met een uitnodiging om gebruik te maken van de kano,s waar natuurlijk direct gebruik van werd gemaakt Marinus was natuurlijk de eerste die daar gebruik van maakte hij sloeg natuurlijk als direct om.
maar onze pret was van korte duur toen de rest van de family ariveerde werd het de havenmeester teveel hij kon niet tegen de geluiden die onze kinderen produceerden en zonder enige vorm van overleg werden we verzocht om een andere haven op te zoeken, dit was flink balen en we waren hier ook vreselijk onstemt over
maar we hadden ook geen zin om een hele discusie te starten want als je jonge kinderen stil moet houden omdat ze aan het spelen zijn loop je ook op je tenen
dit levert de
jachthaven de roggebroek een zeer negatieve recensie op van de family schenk en oost dit is dus duidelijk een oude van dagen camping


gelukkig waren we in de marina haven wel welkom met onze schare kinderen
de volgende dag zijn we naar koudum gevaren naar d
e Kuilart , dit is een echte kindvriendelijke camping waar kinderen wel welkom zijn
hier zijn we ook 2 dagen gebleven , de oudsten hebben hier een dag een zeilbootje gehuurd om een dagje te zeilen

img_1579

we hebben lekekr gebarbequed en gezwommen , er was een recreatie team die de kinderen de hele dag bezighield
Lukas heeft zich prima vermaakt met het nieuwe rubberbootje, en Ruben vindt dit ook hartstikke leuk natuurlijk !
img_1586

na 2 dagen hebben we de touwtjes weer los gegooidt en zijn we naar Woudsensd gevaren i.v.m het slechte weer hadden we besloten om het weer eerst maar af tewachten op Urk en dus zijn we via woudsend en de lemmer weer naar urk gevaren
In Woudsend hebben we lekker met elkaar een patatje gedaan
met een grote ploeg is het altijd gezellig natuurlijk
img_1616

wel hadden we hier een beetje last van de regen, maar met een geimproviseerde tent hebben we even goed een gezellige avond aan boord

img_1630

img_1653

al met al was het hartsikke gezellig en viel het weer ook wel mee,
nadat we zaterdag op urk aangekomen waren zijn we eerst een week op urk gebleven het was slecht weer met veel regen, en dan kun je beter thuis zijn dan op een boot
de derde week knapte het weer gelukkig wat op en besloten we om toch maar weer een paar dagen weg te gaan.
deze keer naar het marker meer.
Lukas ging niet mee want die mocht een week bij niels op de camping in elburg blijven.
Johannes is ook niet mee gegaan want die ging voor het eerst aleen op vakantie met Jelle en Gerard
dit maakte ruimte voor Buurman Jan en Anieke om met ons mee te gaan. zwager rinke besloot om de „Baloe” in te zetten zodat we wat meer ruimte op de „Sylt” en „sirena” zouden krijgen.
maandag zijd
img_1807

daarna zijn we richting Volendam vertrokken dit was een flinke trip van 15 mijl en de wind was net niet te bezeilen dus moesten we de moter erbij om een beetje snelheid te houden, na een uurtje of 4 varen kwamen we aan in volendam, het was de reis in ieder geval waard want ze hebben daar een prachtige moderne jachthaven mel alles er op en aan , ze hadden zelfs een recreatie team
het was mooi weer en omdat het hier zo mooi was met een mooi strandje naast de jachthaven
dsc09552

Opa en Oma zijn ook nog langs geweest en daar zijn we even gezellig Volendam mee in geweest
img_1856

de volgende dag zijn we naar Hoorn gezeild het was wat omstuimig weer, maar Hamanda en Anieke hadden het roergoed in handen
met een windkracht 4 tot 5 scherp aan de wind deden ze het erg goed, en zijn het al echte zeilers geworden
img_1882

we waren presies op tijd in Hoorn want daar begon het een beetje te regen dus de regentent weer op de sirena
we zijn even de stad ingeweest dus we hadden niet zoveel last van de regen,
na de kost Hoorn weer in om de kaasmarkt mee te maken
dat was ook een leuke belevenis waar de kinderen ook bij betrokken werden


img_1916

vrijdag richting enkhuizen met de wind in het ruggetje
Enkhuizen is altijd gezellig en hier hebben we lekker ter afsluiting gebarbequed
aan de ingang van de haven

dsc09651

het weer was ook weer lekker dus we konden lekker genieten van onze laatste vakantie dag

tot zover deze weblog
en deze keer de groeten van de famschenk en de famoost en Anieke en Jan natuurlijk !

dsc09669


groeten
|

Juli

Het is al weer bijna Vakantie, Johannes Hamanda en Marinus zijn al vrij en zo het er nu naar uitziet zijn ze allemaal over gegaan naar de volgende klas zelfs Johannes die het 2e rapport toch wat kritisch stond heeft de schade goed ingehaald en mag naar VWO 5.
ik heb mijn scriptie ingeleverd en deze is beoordeeld met een 8 ! dus eindelijk na 3 jaar had werken en studeren heb ik het diploma hogere bedrijfskunde.
img_1395
ik ben weer lekker op dreef met sporten en heb vandaag voor eerst weer aan een stuk 6,8 km gelopen dus dat de goede kant op
ik heb nog steeds fysio soms zelfs 3 keer in de week , het probleem zit in instabiele houding, dus daar moet ik erg op letten om in de toekomst niet weer gebleseerd te raken
Johannes en Hamanda hebben aan de winmolenloop mee gedaan dat is 8,5 km Hamanda liep voor de eerste keer en meteen een goeie tijd van 47.12
dsc08971
en Johannes liep voor de 2 keer en liep 44.34
dsc08974

mooie sportieve prestatie dus
dsc08715
Dinsdag na pinksteren zijn Marleen, Corina en ik nog een dag uit geweest, met de kids die nog vrij waren, naar de apenheul.

Een ontzettende leuke dag het blijft gewoon leuk die gekke apen, Grethe is met haar school reis naar Amersfoort af gereist, en Lukas naar de efteling, en natuurlijk onze Ruben nog die mocht lopend naar de kinderboerderij.

Verder is alles hier in afwerking voor de vakantie alles nog even voor de laatste x, afscheid feestjes en het gala van Hamanda natuurlijk ook een hele happening.
dsc09028
Dinsdag laten we bij Marinus en Ruben de tong riem los knippen, in het ziekenhuis dus ook weer een hele dag, en dan word het aftellen Hamanda en Johannes gaan werken, en 23 juli gaan Lukas Marinus en Hamanda op Kaleb kamp.

Voor een ieder fijne tijd nog, wie al bezig gaat met de vakantie ,veel succes!
Groeten familie schenk.
|

Juni

Juni
04/06/11 20:07
We zitten al weer bijna op de helft van het jaar
het is prachtig mooi weer hier op Urk.
ik denk dat we nog niet eerder z’n mooi voorjaar hebben meegemaakt.
23 mei is Ruben 5 jaar geworden
een bijzonder lustrum waarbij we toch nog terug denken aan de periode
dat Ruben in het ziekenhuis lag het is goed te beleven dat Ruben nu een gezonde jonge kleuter aan het worden is

ruben-klein

Ruben net geboren 1480 gram 11 weken te vroeg

rubenjarig-2

Ruben 5 Jaar groep 1

Marinus en ik hebben een vader zoon weekend meegemaakt
vrijdag avond zijn we vertrokken naar het witte huis in Voorthuyzen
na kennis gemaakt te hebben met de overige vader en zoons en wat kennis maak spelletjes hebben gespeeld,
werden we gedropt ergens in de bossen met een GPS moesten we proberen op de plaats van bestemming te komen
daar aangekomen hebben we ge bbq bij een kampvuur,
toen we wilden slapen bleek dat we ook nog een tent opmoesten zetten.
zaterdag was er een survival en hebben we les in vuurtjes steken gehad
gevolgd door een klim ,vlieg & abseil les in het bos later terug bij het huis hebben we
3 uur lang gegeten als amuse jacobschelp gevolgd als koud voor gerecht rijst met groene peper en gamba’s
als warm voorgerecht apergesoep met spekjes en hoofdgerecht lekkere zalm met wijnsaus en dessert slagroom ijs met karamel
toen naar het witte huis, geslapen de volgende dag lekker ontbeten marinus had 4 eieren op, toen naar de mac donalds op de terugweg
was zeer gezellig.Ook zijn we weer druk bezig met de boot, de oudsten zijn, als eerste deze keer, gestart met de wedstrijden, met een wedstrijd naar trintel haven jammer genoeg was er geen tot heel weinig wind.Maar het was een leuke dag, diezelfde dag heb ik(alie) de mooiste wandeling van nederland gelopen, in de Kuinre, met een mooi clubje vrouwen een hele leuke dag, lol, feest, fanfare korpsen, drumbanden,overvolle terrasen, piraten koor, bloemen een medaille het leek net, het voelde net als of we de Nijmeegse gelopen hadden.
Met de Peppelstek nog een dag op Den Akker vertoefd, wat mede mogelijk is gemaakt door stichting Addullam, door een gift van 1000 euro, hatsie flatsie, leuk toch!

Verder alles prima hier we ronden de laatste weken af voor de vakantie met school reisjes, veel leren, presentaties, gala, en af en toe pakken we al een weekend weg met de boot,
en ervaren dan hoe heerlijk het op het water is, en krijgen zin aan de vakantie.

vandaag heeft Lubbert zijn scriptie ingeleverd hopend op een goed resultaat

deze weblog is gemaakt door Marinus Alie en Lubbert

groeten famschenk.com
|

Mei

Mei

In de laatste week van april zijn ruben zijn onderzoeken afgerond in het Vu, in de vroege morgen vertrokken, we hadden om 10 uur een afspraak om even over 10 waren we er.Voor volgend jaar staat een telefonische afspraak en met genoeg medicijnen en een verklaring moet dit euvel te over winnen zijn, en dan hopen dat hij over de pseudo croup heen groeit.

De mei vakantie is nu in volle gang en wat blijft het een mooi weer en wat hebben we genoten van koninginne dag en ook 2de paas dag was heerlijk weer, lekker met de boot voor anker met de Baloe en de Sirena gemoedelijk naast elkaar dobberend.
De kinderen waagden zich al in het ijselmeer, nou dat was ons nog te koud.
web1
Lubbert ging afgelopen maandag naar Brussel naar de visserij beurs, en was daar voor 4 dagen onder de pannen jammer zo in de mei vakantie, maandag heb ik nog gewerkt, en toen konden we echt genieten van onze vrije dagen.
Dinsdag vertrokken Johannes en Hamanda met buurman Jan, opa en ome Jelle naar Brussel, na de middag zijn ze met de metro Brussel in gegaan.Het naar huis gaan verliep moeilijk ze deden 2uur over 20 km m n bij Antwerpen dat was wel balen want Hamanda moest om half 6 in de vis......

Wij als thuis blijvers zijn eens met Tante Gerrie en Martin in Drouwener zand wezen kijken, een leuk park, maar wel echt voor de wat kleinere kinderen, wel genoten de zon kwam ook weer lekker door en de kids hadden het goed.
woensdag eerst maar eens rustig aan gedaan, alleen na de kost even met Marleen en de gasten naar de ballenbak, even neus aan neus met mijn maat, goed bijgekomen .
Donderdag morgen vroeg naar de rommel markt, gelukkig had de buur vrouw een kleedje neer e legt want het was ontzettend druk.Maar heel gezellig, wat een mensen op de been tot half 1 gezeten, echt leuk na de kost alles maar weer opgehaald want we moesten ons ook voor bereiden voor de optocht met als thema”beroepen”.
Een leuke optocht de brood bakkers hadden de eerste prijs, nu dat was wel terecht er was veel werk in gestopt.Even goed kreeg een ieder die meedeed een start bedrag van 75 euro, nou das toch leuk en de kinderen vinden het zo gaaf op de kar.
web2
Om 8 uur was Lubbert thuis, en had even goed nog de moed om op vrijdag te vertrekken naar Den haag om te gaan kijken in het museum voor communicatie, waar wij met de hele familie aan mee gewerkt hebben om W.E Blog vorm te geven.
Erg leuk om ons zelf te zien, maar het hele thema was leuk het ging ook over de communicatie in de jaren 50/60, want ook de brieven bus is uit gevonden toch!
web3
Om half 3 den Haag in gegaan mooie stad, daar vertoefd een ijsje gekocht en op de terug weg langs de makro gereden, het walhalla voor de kids lachen al die toren hoge dozen chips en snoep, ons mooie dagje afgesloten met een chineesje.
Altijd goed, voor een ieder tot ziens, en we houden elkaar op de hoogte.

baai Alie en familie.
|

April

er is weer veel gebeurt bij de family Schenk de laatste weken.

wat het meest in ons geheugen zit is het onderzoek wat Ruben heeft ondergaan in het VU
Alie is dinsdag avond afgereist naar A’Dam omdat Ruben al vroeg in de morgen aan de beurt was om 8 uur was hij al onder narcose en begon het onderzoek de bedoeling was om foto,s en films te maken van zijn luchtpijp en stembanden,
omdat het vermoeden er is dat deze vernauwd zijn.
dit blijkt ook het geval. Er zit litteken weefsel op de stembanden, vermoedelijk is tijdens een van de 4 intubties er iets mis gegaan en heeft de buis om te beademen de stembanden geraakt.
img_1099
mischien is dit ook wel de reden waarom Ruben des tijd zoveel problemen had om van de beademing af te komen.
rond 10 uur kwam meneer weer terug op aarde, de kijkoperatie was echter het gemkelijkste deel van het gebeuren.
want Ruben moest bewaakt uitslapen en de hele dag aan de monitor en dat is nou net het probleem met onze levendige Ruben want die heeft ruimte nodig, en dus werd aan elke witte jas die langs kwam de vraag gesteld „dokter, zuster mag ik naar Huis ! „
helaas werden ze niet voor 5 uur s,middags vrijgelaten.
dt was dus een ware beproeving voor moeder Alie, de volgende keer dus lekker de ipad meenemen want met angry birds is meneer altijd wel een paar uurtjes zoet.

12 April was een gedenkwaardige dag voor onze Grethe ze werd namelijk 8 jaar.
een week voor de tijd begon de spanning al op te lopen en de nachtjes werden geteld

grethe-jarg

de avond en nacht voorafgaande aan het heugelijke feit werden we verschillende keren gewekt met de vraag of het al zover was
het werd een mooie dag met veel kado,s en veel aandacht en ook nog eens prachtig weer .

vrijdag werd de tentoonstelling
3luik flevoland geopend.
een onderdeel van deze tentoonstelling is het verhaal van ondernemers in flevoland en lubbert was gevraagd om hier aan mee te werken. het is een mooie tentoonstelling geworden. dus we raden een ieder aan om deze zomer even naar het museum oude en nieuwe land te gaan om een kijkje te nemen.

en dat is nog niet alles, want zoals in de weblog van maart al is vermeld is de weblog van onze familie ook nog te bezichtigen in
het museum voor communcatie er is nu een trailer beschikbaar
het watersport seizoen is ook weer begonnen de Sirena ligt weer te water en is weer zeilklaar, het weer is er naar dus we hopen dit paas weekend een paar uurtjes op het water te verblijven

de scriptie is ingeleverd voor beoordeling dus nu maar hopen dat we dit hoofdstuk kunnen af sluiten

tot zover deze weblog

groet

www.famschenk.com
|

Maart

Lente

Zaterdag 19 maart kregen wij bezoek van Anne Geelen, ze heeft ons gevraagd mee te doen als familie, om ons te interviewen,
voor een tentoonstelling in Den Haag, in
het museum voor communicatie.
Nou we hebben en harstikke leuke dag gehad met elkaar heel ontspannen, Lubbert Hamanda marinus en ik zijn gefilmd en bevraagd
over het gebruik van de weblog en wat we er mee doen en hoe we er mee om gaan?
De film volgt nog.

Om half 4 zou ik aanwezig zijn op de receptie bij Andreas, dat werd over 4 tja f kletsen en dan is het zo laat.
Bij Andreas was het een gezellige middag.
Hij is dit jaar alweer 29 jaar geworden.

Dinsdag morgen met Ruben naar de oogarts, na jaren pleisteren, voor zijn luie oog, mag hij nu ons team visuele gehandicapten versterken
en het staat hem,net as de anderen beeldig, hij is om op te vreten.....oordeel zelf.

rubenbril

Wij zijn meer waard met een bril anders blijft het zo wazig.
Dinsdag avond was ik model op een nutrimatix avond voor gezichts producten, met name voor de rijpere huid,tjong!

Wo morgen werd ik gebeld of ik werken kon maar had zoveel op het program dat ik op Aron van Alice heb gepast zodat zei kon werken,
het was heerlijk weer die dag wat hebben wij genoten lekker gefietst en na de kost naar de kinderboerderij,heerlijk.
Woensdagavond met de collega s uit naar Chillers voor het afscheid van John, en 12 1/2 jarig jubileum van Iris een vreselijke gezellige avond mogen beleven met elkaar......oh oh laat het maar zo.Ontspanning is zo goed voor een mens.
Donderdag morgen weer heerlijk getrimd, al op de korte mouwen, het was een top uur zo heerlijk buiten zonnetje in je face wat wil een nietig mens nog meer.
s Middags me onder handen laten nemen bij de kapper, want die dag trouwden Chris en Marga, en vrijdags gingen we uit met de zaak Northseafood dus die grijze uitsteeksels moesten weer even bij getint, Ik en dacht deze week het rustig te hebben en elke dag wat....een beetje te bissy.
Vrijdag avond bij de Griek in Emmeloord gegeten heel gezellig leuke sfeer maar echt heel veel eten, met name vlees,oeg daar gaat mijn dieet.

Zaterdag avond met 5 clienten van mijn werk naar het 30 jarigjubileum van Geke s 10 tal geweest in de Bethelkerk een geweldige avond met veel inspiratie voor het leven.

tot zover

groet famschenk.com
|

Februari

Doordat we steeds meer de belevenissen van de famschenk via Twitter de wereld insturen,
komt de weblog een beetje in het gedrang. toch is het bijhouden van de weblog een leuke bezigheid vooral als we terug lezen wat er de afgelopen tijd toch weer de revu paseert in februari hebben we eerst het
Flevopenningen gala gehad we waren hier voor uitgenodigd omdat we vorig jaar met Northseafood de Flevopenningen hebben gewonnen dit moet je Alie geen twee keer vertellen want die leefde helemaal op
we moesten natuurlijk weer strak in pak en jurk

gala

het was ook een goed verzorgde avond door Willem de Boer met een lekker diner en
aan het eind van de avond was er een mannetjen die een paar versjes song
het was Jeroen van de Boom hier moesten we op wachten volgens de kinderen want dat schijnt een beroemde zanger te zijn nou ja wij worden mischien te oud.(belegen)

Verder gaat het leven hier gewoon door met Ruben loopt het goed we hebben een oproep binnen om op 6 April weer naar Amsterdam te gaan dan zal Ruben een kijk operatie ondergaan of er afwijkingen/vernauwingen of litteken weefsel is aan de luchtpijp.
Al met al zijn dat toch weer spannende belevenissen, die vele herinneringen oproept aan de tijd dat Ruben in amsterdam lag omdat hij te vroeg geboren was, we hopen dat de dokters wat kunnen vinden, want die nare ervaring van nieuwjaars dag willen we liever niet meer mee maken.

De afgelopen weken waren ook drukke tijden doordat ik de functie van Algemeen directeur aangeboden kreeg en deze ook aanvaardt heb, dit is toch weer een stap waar ik even aan wennen moet, en veel drukte met zich meebrengt

Vorige week zijn we eerst een paar dagen weg geweest met ons twee we hadden eerst het plan om 3 dagen te gaan, maar door de verandering van functie moest ik aanwezig zijn bij een belangrijk klant bezoek dus zijn we 2 dagen geweest hier zal Aiie nog wel wat over schrijven.

Nou hier ben ik s morgens eerst nog naar de loop cursus geweest, nou ik kon het hele bos wel rond vliegen want we gingen toch lekker weg, lekker veel leeswerk meegenomen, en het boek:Haar naam is Sarah” gelezen, mooi hoor het eerste hotel was op de veluwe, van Postiljon nou echt top, hip goed verzorgd, de andere dag naar Apollo city hotel in Utrecht, het was bijna te veel, midden in de winkel straat, en wederom een zeer modern en nieuw hotel.

Ook zijn de voorbereidingen voor de vakantie bijbel school weer begonnen, en ben ik druk bezig mensen te motiveren om ons te helpen, uitnodigingen te maken, kerk te regelen heel veel regel werk, als je er mee bezig bent is het ook wel weer leuk, en als bestuur ervaren we samen ook veel zegen. tot zover de inbreng van Alie op hyves schrijft alie ook nog wel een s wat

Met mijn scriptie gaat het de goede kant op ik heb goede feedback gekregen van mijn begeleider en ik hoef er niet veel aan te veranderen voordat ik hem in mag leveren dus ook ga er van uit dat ik nog een of twee weken werk heb en hem dan kan inleveren

de bemaning van de Sirena is uitgebreidt met Hammanda en die zijn nu druk in de weer om haar weer op en top te maken.

Van Hamanda, Marinus en Johannes zijn ook weer rapporten binnen de laatste twee moeten er wel een beetje aan trekken en Johannes loopt erg tegen de talen aan op school dit is voor Johannes erg lastig i.v.m zijn Dyslexie

tot zover deze weblog

groeten

www.famschenk.com

volg ons ook op twitter

|

Januari

Januari is alweer voorbij, de tijd gaat snel er is ook ongeloofelijk veel gebeurt
begon het jaar slecht met Ruben in het ziekenhuis zijn er gelukkig ook positieve berichten Gethe heeft een mooi rapport en met de overige kinderen gaat het ook prima
al zijn hier natuurlijk soms ook wel wat dipjes te vertellen,
inmiddels zijn we weer serieus aan de lijn, om te zorgen dat we er in de lente de kerst kilotjes weer af hebben. mijn blessure is zo goed als genezen, ik heb er toch al wel een half jaar mee gelopen, ik loop nu weer twee keer in de week en het gaat steeds beter.
Ruben heeft zijn oproep gehad om het onderzoek te doen, we zijn naar het VU geweest, en hebben een gesprek gehad met de KNO-Arts, zij heeft de geschiedenis van Ruben omderzocht en vanuit de dosiers was er genoeg reden om aan te nemen dat of de luchtpijp te dun is of er een uitsteksel onder de stembanden, dit gaan ze nu onderzoeken onder narcose dus we wachten nu weer op een oproep waneer dat gebeuren kan,
Ruben wordt dan voor een nachtje opgenomen, na het bezoek aan het VU zijn we nog even met de tram naar de stad geweest dat was een avontuur op zich
IMG_0965
we zijn even naar de dam geweest en daarna zijn we weer terug gegaan naar het VU om weer met de auto naar Urk te gaan.

met de scriptie gaat het ook de goede kant op ik ben er nu elk vrij moment mee bezig en dat is toch ongeveer 10 uur in de week. we naderen het einde ik hoop nu echt in maart de scriptie definitief in te leveren

groet

famschenk.com|

Oud en Nieuw een goed begin ??!

in de eerste plaats vuul Eil in Zegen in ut naie joar !

we hebben een paar leuke dagen achter de rug en lekker vakantie gehad
Oud en nieuw hebben we thuis gevierd, met Tromp en Marleen en de kinderen, veel vuurwerk, natuurlijk.
Om half 3 begon Ruben te hoesten en benauwd, af gewacht tot de morgen toen is lubbert naar de huis artsen post geweest,
om 2 uur konden we tabletten op halen, alleen kreeg Ruben het zo benauwd, dat hij stikte en helemaal paars werd, en bewusteloos raakte,
dikke paniek dus Lubbert heeft direct de dokterpost gebeld en deze stuurde de ambulance naar ons toe en Ruben werd met de ambulance weg gebracht en ik mee, mijn familie achter latende allemaal in paniek, na 2 keer benevelen in de ziekenauto en 1 keer in het ziekenhuis kwam Ruben weer bij.
Een heel gebeuren wat je leven totaal op zijn kop zet, gelukkig wonen we op urk want een ieder helpt je, en wil alles voor je doen, mijn bed had Ruben er in de nacht onder gespuugd en zijn eigen bed, dat lag alemaal bij de wasmachien, en dan kom je thuis en is alles weg,
en top in orde, dat doet je echt goed en natuurlijk is dat niet het belangrijkste maar het helpt je wel op weg.
ruben
We moesten de nacht in het ziekenhuis blijven, bang voor herhaling, al komt pseudo kroeb nooit 2 x achter elkaar.tenminste bij Ruben niet, als hij benevelt word met dexamethason gaat het gewoon goed al is het wel een middel wat in opspraak is geweest maar wat moet je het helpt.
in ieder geval heeft het hele gebeuren er toe geleidt dat de kinderarts Ruben heeft door verwezen naar het VU in amsterdam om te kijken of er mischien iets is in zijn luchtpijp, want het is niet in orde en met kroeb hoor je niet bewusteloos te raken,
dus we wachten de oproep af en hopen dat ze in amsterdam meer kunnen ontdekken, want met deze spanning te blijven leven is ook niet gezond !
Maandag heb ik hem nog thuis gehouden daar was de vriend het niet echt mee eens, want hij wou vertellen van zelf.
Nu kwakkelen we eigenlijk toch al weer 2 weken hij hoest zich stukkend, drama nachten, nu heb ik hele goeie hoest drank ook een topper,
geen 1 hoest meer,De anderen kinderen hebben allemaal een slier van de griep, Lubbert zit nu druk aan het zoeken naar een paar nachtjes weg met zijn 2, je dat word dan pas maart hoor, altijd leuk om ergens naar toe te leven.

tot zover deze weblog

in de tussen tijd kun je het een en ande volgen via twitter

groeten famschenk.com
|